Popis:
Červená čočka Allnature patří k velmi zdravým surovinám. Většinou se dá koupit již bez slupky, díky čemuž se lépe tráví a nenadýmá. Obsahuje především vitamín B6, dále vlákninu, bílkoviny, zinek, fosfor a železo. Oblíbená je zejména v Indii, ale v dnešní době je rozšířená již po celém světě. Lehce se rozvaří, a proto ji je nutné při vaření hlídat a odhadnout správné množství vody. Z červené čočky lze připravit placky, můžete ji přidat do salátů nebo použít jako zahušťovadlo některých pokrmů.
Použití:
Červenou čočku přebereme, propláchneme ve vodě a nasypeme do hrnce. Čočku zalijeme vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek čočky připadají zhruba dva hrnky vody). Nesolte a přiveďte k varu. V nezakrytém hrnci vařte cca 5-7 minut. Po uvaření červená čočka zežloutne. Nakonec přidejte sůl a promíchejte.
Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Složení:
Čočka červená půlená.
Obsah:
500 g
Výrobce:
Allnature s.r.o, Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota | 1545 kJ/342 kcal |
Tuky |
0,8 g 0,1 g |
Sacharidy |
59 g |
Bílkoviny |
23 g |
Sůl | 0,01 g |