Popis:
Fazole mungo Allnature jsou původně indická surovina, která je dnes ovšem oblíbená po celém světě. Využívají se především v čínské a indické kuchyni. Uvařené jsou vhodné i jako příloha nebo se mohou přidávat do zeleninových polévek, salátů nebo do kuřecích masových směsí. Jsou velmi zdravé, neboť obsahují zdraví prospěšné látky jako bílkoviny, minerální látky v podobě vápníku, draslíku, železa či hořčíku. Můžeme je konzumovat i ve zdravější podobě, a to naklíčené. Před vařením je vhodné je na 10 – 12 hodin namočit a důkladně promýt.
Použití:
Fazole předem namočte na cca 2-3 hodiny. Důkladně propláchněte, vložte do hrnce se studenou vodou a přiveďte k varu. Vařte zhruba 25 minut, dokud nezměknou. Fazole mungo solte až po uvaření, předejdete tak jejich ztvrdnutí.
Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Složení:
Fazole mungo.
Obsah:
500 g
Výrobce:
Allnature s.r.o, Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota | 1315 kJ/314 kcal |
Tuky |
1,2 g 0,3 g |
Sacharidy |
42 g |
Bílkoviny |
24 g |
Sůl | 0,04 g |