Slzovka obecká disponuje vysokým obsahem vitamínů B, C a betakarotenu. Obsahuje také draslík, kalcium, hořčík, železo, měď, mangan, fosfor a zinek. Jedinečnost slzovky spočívá v posilování organismu (ledviny, sleziny, plíce). Současně vylučuje škodliviny z organismu. V podstatě je to ideální snídaně pro dnešního člověka, který potřebuje posilovat svůj organismus a současně z těla vylučovat nežádoucí usazeniny.
Slzovku propláchneme a namočíme min. na 1 hodinu (nejlépe přes noc). Vaříme společně s rýží, či jinou přílohou. Lze přidat do polévky k zahuštění.
V kuchyni může slzovka nahradit známější kroupy nebo jáhly, hodí se například do polévek, salátů, karbanátků a dalších masových směsí, nádivek či pomazánek. Lze ji použít při přípravě slaných i sladkých pokrmů.
Doporučené dávkování:
40 g denně
Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu, skořápkových plodů a sóji.
Složení:
Slzovka obecná (Coix lacryma-jobi) plod.
Obsah:
500 g
Výrobce:
Allnature s.r.o, Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové, Česká republika.
Nutriční hodnoty na 100 g:
PDK | 4866142 |