Pohanka setá je poměrně starou plodinou, která se u nás pěstuje již po staletí. Pohanka je zdrojem vitamínů B, C a E, minerálních látek, vlákniny, bílkovin i nenasycených mastných kyselin. Dále je zdrojem rutinu, který pomáhá při zánětech, cévních onemocněních i krvácení dásní. Pohanka je přirozeně bezlepková. Pohanka v BIO kvalitě by neměla chybět v žádném vyváženém jídelníčku.
Použití:
Pohanku přeberte a propláchněte ve vodě. Vložte do hrnce s osolenou vodou. Voda by měla sahat cca 3 centimetry nad pohanku. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 10-15 minut, dokud pohanka nezměkne. Po uvaření nechte pod pokličkou ještě asi 5 minut odpočinout.
Upozornění:
Může obsahovat lepek, arašídy, skořápkové plody, sezam a mléko.
Složení:
BIO pohanka loupaná
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu, při pokojové teplotě.
Obsah:
500 g
Vyrobeno pro:
Cosmix s.r.o, Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové, Česká republika.
Výživové údaje na 100 g:
| Energetická hodnota | 1548 kJ/365 kcal |
| Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny |
2,6 g 0,5 g |
|
Sacharidy |
74 g |
|
Bílkoviny |
12 g |
| Sůl | 0,01 g |