Klíčky alfalfa jsou ideální přísadou do salátů, pomazánek, na pečivo nebo jako příloha. Klíčky se konzumují celé včetně kořenů a nejlépe syrové, jelikož tepelnou úpravou ztrácejí část své výživové hodnoty. Klíčky podporují normální stav vlasů a nehtů, udržují normální hladinu cholesterolu v krvi a zajišťují větší komfort při menopauze.
Návod na klíčení:
Nechte semínka namočená po dobu 10 hodin. Poté semínka propláchněte pod vodou a umístěte do nádoby na klíčení. Proplachujte pečlivě 2-3x denně. Doba klíčení je 4-6 dní. Před konzumací klíčky opláchněte. Hotové klíčky lze uchovávat v lednici po dobu 1 týdne.
Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy arašídů, sezamu, lepku a dalších skořápkových plodů.
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu. Při klíčení udržujte při pokojové teplotě cca 20 °C.
Složení:
Klíčky alfalfa (Medicago Sativa).
Výrobce:
Allnature s.r.o, Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové, Česká republika.
Allnature | NOVINKY ALLNATURE, Semínka |
PDK | 4882917 |